Recept van de dag: Varkenslapje met ratatouille uit de oven en balsamicosiroop
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 589 kcal
Dit heb je nodig:
- 300 g krielaardappelen
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 takje rozemarijn
- 3 el balsamico
- 2 varkenslapjes
- 2 el olijfolie
- ½ el bruine suiker
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de krieltjes. Pel en snij de rode ui in kwartjes. Snij de paprika in reepjes. Haal met een dunschiller lange repen van de courgette. Het binnenste, zachte gedeelte van de courgette hebben we niet nodig. Snij de aubergine in plakjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn.
2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de krieltjes, reepjes paprika, rode ui, courgette en aubergine hierop. Besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout en meng goed door elkaar. Zet 25 minuten in de oven.
3. Doe de balsamico in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat voor de helft inkoken en voeg dan de bruine suiker toe en laat verder al roerend inkoken tot je een dikke siroop hebt. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
4. Meng de rest van de olijfolie in een kommetje met de fijngehakte rozemarijn en een snufje peper en zout. Bestrijk de varkenslapjes hiermee rondom. Laat een grillpan goed heet worden op het vuur en bak de varkenslapjes 2-3 minuten aan elke kant.
5. Serveer de gegrilde varkenslapjes met de geroosterde groenten uit de oven en de balsamicosiroop erover gelepeld.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 12 juli (12u 's middags) tot en met donderdag 19 juli middags 12 u. Levering op maandag 23 juli. Bestellen kan via deze link.