Recept van de dag: Varkenslapje met zoete aardappelgratin

doorValérie Wautersop 25/10/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 719 kcal

Ingrediënten:

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 2 varkenslapjes
  • 100 g veldsla
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

 Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.  Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de zoete aardappelschijfjes gedurende 6 minuten. Giet af.

2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng door de lichte room. Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel hierover de zoete aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en schenk de lichte room in de ovenschaal. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Meng de mosterd met de wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout. Dit is de dressing.

4. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een pan en bak het varkensvlees mooi goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant.

5. Serveer de gebakken varkenslapjes met de zoete aardappelgratin en veldsla. Druppel de dressing over de veldsla.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 34 oktober (12u 's middags) tot en met donderdag 31 oktober middags 12 u. Levering op maandag 4 november. Bestellen kan via deze link.