Recept van de dag: vegan chocolademousse
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is. Vandaag op de menu: vegan chocolademousse. Een zalig dessert voor veganistische zoetebekjes!

Voor 6 personen - een half uur bereidingstijd + 3 uur opstijftijd - 311 calorieën
Dit heb je nodig:
300 gram pure chocolade
200 ml kokos- of sojaroom
2 el citroensap
2 el agavesiroop
200 ml kikkererwtensap
Bij voorkeur toe te voegen: 1 el vanillepoeder, kaneel of zout, of aardbeien ter afwerking
Zo maak je het:
1. Haal je mixer boven en klop het citroensap, de agavesiroop en het kikkererwtensap op.
2. Laat de chocolade (bij voorkeur au-bain-marie) smelten en meng hem door de bereiding.
3. Klop daarna de kokosroom (of sojaroom) op en vermeng hem met de chocolade en het kikkererwtensap.
4. Meng bij voorkeur nog de vanille, het kaneel en het zout bij de mousse, en schenk hem vervolgens uit in zes glaasje. Zet de glaasjes daarna drie uur in de koelkast zodat de chocolademousse kan opstijven. Indien gewenst kan je enkele aardbeien toevoegen aan je dessert en … smakelijk!