Recept van de dag: Vegan citroentaartje by Tartelies

doorValérie Wautersop 28/09/2019

Tartelies, vegan superstar en ambassadrice van Kenwood, deelt vandaag haar recept voor een vegan citroentaartje.

Benodigdheden

3 (gewassen) citroenen
200gr cashewnoten
100gr ontpitte dadels
100gr amandelmeel
20gr gesmolten kokosolie
70gr kokosolie
70gr Agave
20gr plantaardige melk
1 theelepel kurkuma
Springvorm

Voorbereiding

Haal de zeste van 1 gewassen citroen
Pers 2 citroenen
Week 200gr cashewnoten

Aan de slag!
Voor de bodem
Doe 100gr ontpitte dadels in de mengkom van een keukenrobot, samen met 100gr amandelmeel, een beetje citroenzeste (kies zelf hoe zuur je ze wilt) en 20gr gesmolten kokosolie. Mix dit tot het een klompje wordt.

Gebruik een springvorm met onderaan een bakvel erin of kleine vormpjes.

Voor de citroenlaag

Giet het vocht van de cashews. Doe ze in de mengkom van de keukenrobot, samen met 70gr agave, 70gr kokosolie, 80gr citroensap (ik werk altijd in gram om het makkelijk te maken), 20gr plantaardige melk en 1 theelepel kurkuma (zorgt voor kleur én werkt ontstekingsremmend).Giet dit mengsel over de bodem.

Werk af met amandelschilfers, stukjes noten, gevriesdroogd fruit, ...
Zet in de vriezer tot ze helemaal hard zijn. Laat nadien in de koelkast ontdooien en geniet ervan... ☺

Tip: Je kan ook andere noten gebruiken in de bodem in plaats van amandelen of kiezen voor extra’s zoals kokosschilfers.