Recept van de dag: vegan curry met burrito's en munt-chilisaus

doorMelanie Goethalsop 07/09/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

Voor de munt-chilisaus

  • 2 tl tafelsuiker
  • 1 tl zout
  • 1 el gehakte verse gember
  • 1 kleine serranopeper of jalapeño zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 75 g munt, gehakt
  • 2 el rijstazijn of appelciderazijn

Voor de burrito's

  • 3 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el fijngehakte verse gember
  • 1 jalapeño, schoongemaakt, zonder zaadjes, gehakt
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 1/2 el currypoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 500 g aardappels, in blokjes
  • 80 g krenten of rozijnen
  • zout
  • 280 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 240 g diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 60 g koriander, gehakt
  • 8 bloemtortilla's

Zo ga je aan de slag:
1. Doe voor de munt-chilisaus de suiker en het zout in een blender of een kleine keukenmachine. Voeg met draaiende motor de gember, pepertjes en knoflook toe en hak er een fijne pasta van. Voeg de munt en azijn toe en pulseer alles door elkaar. Schraap de rand van de beker zo nodig schoon. Schep de saus in een kleine kom en zet zolang in de koelkast.

2. Hak voor de burrito's de knoflook, gember en jalapeño in een keukenmachine tot een pasta. Doe er de gehakte ui bij en pulseer hem in grove stukjes.

3. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak het uimengsel 5 tot 6 minuten al roerend op een matig vuur tot het licht goudbruin is. Voeg het currypoeder en de komijn toe en blijf ongeveer 2 minuten continu roeren tot het mengsel flink geurt. Doe er de aardappels, 350 milliliter water en de rozijnen bij en voeg zout toe naar smaak. Breng zachtjes aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het mengsel ongeveer 30 minuten pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Roer er de kikkererwten, erwten en koriander door. Kook ze ongeveer 3 tot 4 minuten op matig vuur en maak de curry op smaak af.

4. Warm de tortilla's op in een hete koekenpan en wikkel ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.

5. Leg de warme tortilla's op een bord en zet de curryvulling en de munt-chilisaus in aparte kommen op tafel.

'Vegan, het kookboek' van Jean-Christian Jury (€ 39,99) Spectrum.