Recept van de dag: Vegan Lasagna met Spinazie en Tofu

doorValérie Wautersop 22/07/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig: 

  • 350 gram lasagnabladeren
  • 300 gram bevroren spinaziebladeren, in kleine stukjes gesneden, ontdooid en ontdaan van alle overtollig water
  • 1 verpakking tofu
  • 1 eetlepel suiker
  • 60 ml amandel-, soja- of rijstmelk
  • 1/2 theelepel kookpoeder
  • 20 blaadjes verse basilicum, fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1200 gram tomaten- of pastasaus
  • sap van 1/2 citroen


Zo ga je aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Doe tofu, suiker, melk, kookpoeder, citroensap, basilicum en zout in de blender en blend tot je een gladde massa verkrijgt. 
  3. Giet in een grote kom en roer daar de spinazie door. Voeg naar smaak nog zout toe. 
  4. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met een dunne laag tomatensaus, voeg vervolgens een laag pasta toe en smeer daarover de tofu-spinazievulling. Wissel zo verder af tot de ingrediënten zijn opgebruikt. Zet 40 à 45 minuten in de oven.