Recept van de dag: vegan spaghetti-kaaskroketjes

doorNele Annemansop 03/11/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

© Heikki Verdurme

Dit heb je nodig:

- 125 g volkorenspaghetti

- 50 g sojaboter

- 50 g bloem

- 3 dl havermelk

- 3 eetlepels edelgistvlokken

- 1 eetlepel bleke miso

- 2 eetlepels citroensap

- 2 eetlepels gehakte verse tuinkruiden (peterselie, dille, dragon)

- peper en zout

- olie om te frituren

Om te paneren

- 4 eetlepels bloem

- 1 dl water

- 100 g paneermeel

Zo ga je aan de slag:

  1. Breng gezouten water aan de kook, voeg de spaghetti toe en kook hem gaar.
  2. Giet de spaghetti af en zet hem opzij.
  3. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje de havermelk toe. Blijf intussen goed roeren zodat de bloem niet klontert.
  4. Roer ook de gistvlokken al roerend door de saus.
  5. Breng de saus op smaak met miso, citroensap, gehakte tuinkruiden, peper en zout.
  6. Meng de spaghetti met de saus en verdeel het mengsel over een rechthoekige, koele schaal. Laat alles door en door afkoelen en opstijven.
  7. Snijd het afgekoelde spaghettimengsel in blokjes ter grootte van kroketjes.
  8. Verwarm de frituurolie op 180 °C.
  9. Maak een papje van de bloem door er het water aan toe te voegen.
  10. Haal de kroketjes één voor één door het papje en vervolgens door het paneermeel.
  11. Frituur de kroketjes goudbruin.
Meer inspiratie nodig? Deze recepten komt uit ‘Vandaag vegan!’, Kristin Leybaert & Miki Duerinck (Manteau, € 22,50).