Recept van de dag: Vegan zoute karamelkoek

doorMelanie Goethalsop 14/10/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Dit heb je nodig:

  • plantaardige margarine, om in te vetten
  • 65 g volkorenmeel, plus 1 el extra
  • 6 el ongezoet cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el plantaardige olie
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 el vanillesuiker
  • 6 el amandelboter
  • 1/4 tl zout
  • 240 ml amandelmelk
  • 3 el pure chocolate chips

Zo ga je aan de slag:
1. Verhit de oven tot 180°C/gasstand 4 en vet een ronde taartvorm van 23 centimeter in met plantaardige margarine.
2. Meng het meel in een kom met het cacaopoeder en bakpoeder. Zet opzij.
3. Verhit voor de karamel de olie, de ahornsiroop, de vanille, de amandelboter en het zout in een pan en blijf 6 tot 8 minuten continu roeren tot de karamel pruttelt en goed gemengd is. Zet 10 minuten opzij.
4. Meng de helft van de karamel met het bloemmengsel en roer er de amandelmelk en chocolate chips door. Giet het beslag in de ingevette taartvorm en sprenkel er de rest van het amandelbotermengsel over. Bak de koek ongeveer 25 minuten of tot een prikken in het midden er schoon uit komt. Laat de koek voor het serveren 15 minuten op een rooster afkoelen.

'Vegan, het kookboek' van Jean-Christian Jury (€ 39,99) Spectrum.