Recept van de dag: Veggie biryani

doorNele Annemansop 07/11/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 661 kcal

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 200 g sperziebonen
  • 2 wortelen
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 kl currypoeder
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g rozijnen
  • 2 bio-eieren
  • ½ potje magere yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Pel en snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.

2. Verhit een grote antikleefpan en doe er de amandelschilfers in. Rooster ze tot ze lichtjes bruin beginnen te kleuren, schud regelmatig met de pan. Schep uit de pan en hou apart.

3. Verhit nu de olijfolie in de antikleefpan. Voeg de ui, de gember, de wortelplakjes, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 4 minuten.

4. Verbrokkel de groentebouillon erover en schep er ook de tomatenpuree bij. Laat 2 minuten verder garen. Voeg dan de rijst toe en roer om.

5. Schenk per persoon 250 milliliter warm water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg de sperziebonen en rozijnen toe.

6. Dek af en laat 14 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst gaar is.

7. Breng ondertussen een potje water met de eieren aan de kook. Laat 6 minuten koken. Giet af, spoel onder koud water en pel en halveer de eieren.

8. Kruid de biryani bij met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en serveer met een schep yoghurt, de eitjes en de geroosterde amandelschilfers.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram-foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 1 november (12u 's middags) tot en met donderdag 8 november middags 12 u. Levering op maandag 12 november. Bestellen kan via deze link.