Recept van de dag: Veggie fajita's

doorValérie Wautersop 09/10/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 542 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • 1 gele paprika
  • 2 little gems
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl komijn
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Pers het sap van de limoen. Snij de helft van de rode ui fijn, de andere helft in halve fijne ringen. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Snij de gele paprika en de little gem in fijne reepjes.

2. Doe de reepjes paprika, de knoflook en de reepjes ui in een kom en bestrooi met de Mexicaanse kruidenmix en doe er de olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en laat kort marineren.

3. Doe het blik tomatenblokjes, de suiker, de koriander, de komijn, het sap van de limoen, de fijngesneden ui en peper en zout in een kom en meng goed door elkaar. Je kan de salsa eventueel ook nog even mixen.

4. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een droge pan. Houd warm onder aluminiumfolie.

5. Verhit opnieuw de pan en voeg het groentemengsel toe. Roerbak voor 5 minuten en voeg dan de helft van de salsa toe. Laat nog 3 minuten doorwarmen.

6. Schep de vulling op de tortilla's, schep er nog wat koude salsa bij, de little gem en de geraspte cheddar. Rol dicht en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 4 oktober (12u 's middags) tot en met donderdag 11 oktober middags 12 u. Levering op maandag 15 oktober. Bestellen kan via deze link.