Recept van de dag: Veggie pad thai

doorValérie Wautersop 10/07/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 886 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g rijstnoedels
  • 30 g pinda's
  • 3 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 200 g tofu
  • 2 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 100 g sojascheuten
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker

Zo ga je aan de slag:

1. Pers de knoflook. Week de rijstnoedels in heet water. Hak de pinda's grof. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers het sap van de helft van de limoen. Snij de andere helft in partjes. Snij de tofu in blokjes. Breek de eieren in een kommetje en roer los.

2. Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Bak de knoflook kort, voeg de tofu toe en bak goudbruin. Schep opzij en voeg de eitjes toe. Voeg ook de helft van de sojasaus en de suiker toe. Roerbak tot het ei begint te stollen.

3. Schep opnieuw opzij en voeg de rijstnoedels toe, samen met per persoon 2 eetlepels warm water. Roerbak tot de noedels gaar zijn. Voeg de sojascheuten en 3/4de van de lente-uitjes toe en meng alles door elkaar. Proef en breng op smaak met limoensap, eventueel nog sojasaus, suiker en chilivlokken.

4. Serveer met de pinda's en de rest van de lente-uitjes erover gestrooid en een partje limoen en chilivlokken apart.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 6 juli (12u 's middags) tot en met donderdag 13 juli 's middags 12 u. Levering op maandag 17 juli. Bestellen kan via deze link.