Recept van de dag: veggie quesadilla's met kerstomatensalsa

doorNele Annemansop 31/07/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 630 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 10 g koriander
  • 125 g kerstomaten
  • ½ limoen
  • 1 little gem
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 80 g gratinkaas
  • 4 tortilla's
  • ½ potje lichte zure room
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

Bereiding:

1. Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika en courgette in blokjes. Snij de koriander fijn.

2. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Doe de helft van de fijngesneden rode ui, de kerstomaatjes en de koriander in een kommetje. Pers er het limoensap bij, voeg cayennepeper toe naar eigen smaak en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar. Snij de little gem in fijne reepjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de rest van de rode ui, de courgette en de paprika aan. Roerbak voor 4 minuten en voeg dan de Mexicaanse kruidenmix toe. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat even afkoelen. Bestrooi met de geraspte kaas en meng goed door elkaar.

4. Verdeel de vulling over de tortilla's en vouw ze dubbel, duw goed aan. Verhit een antikleefpan (zonder vetstof) op een matig vuur en leg er 2 dubbelgevouwen quesadilla's in. Draai voorzichtig om na 3 minuten en laat opnieuw 3 minuten bakken. Schep uit de pan en bak de rest van de quesadilla's.

5. Snij de quesadilla's in driehoekjes en serveer met de tomatensalsa, de sla en een schepje zure room.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 25 juli (12u 's middags) tot en met donderdag 1 augustus 's middags 12 u. Levering op maandag 5 augustus. Bestellen kan via deze link.