Recept van de dag: veggietartaar van mozzarella met frietjes van zoete aardappel
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 45 minuten * (glutenvrij)
Dit heb je nodig:
- 2 kleine zoete aardappelen, in partjes met schil
- scheutje olijfolie
- zwarte peper
- snufje paprikapoeder
- snufje eur de sel (of zeezout)
- 250 g mozzarella, in heel kleine stukjes
- 1⁄2 el balsamicoazijn
- 35 g tomatenpuree (uit blik)
- 1⁄2 el mosterd
- 1 el kappertjes bladpeterselie, gehakt
- bieslook, gehakt
- basilicum, gehakt
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 2 grote tomaten, in stukjes sla naar keuze
Zo ga je aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schik de zoete aardappel op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zwarte peper, paprikapoeder en zout. Meng goed door elkaar en bak gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de partjes regelmatig om.
- Meng de kleine stukjes mozzarella met 2 el olijfolie, balsamicoazijn, tomatenpuree, mosterd, kappertjes, verse kruiden en de helft van het sjalotje. Breng de tartaar op smaak met grof zeezout en zwarte peper. Houd koel tot verder gebruik.
- Breng de tomaten op smaak met de overige sjalot, peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
- Serveer met sla naar keuze.
