Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Recept van de dag: veggietartaar van mozzarella met frietjes van zoete aardappel

doorNele Annemansop 18/04/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 45 minuten * (glutenvrij)

Dit heb je nodig:

  • 2 kleine zoete aardappelen, in partjes met schil
  • scheutje olijfolie
  • zwarte peper
  • snufje paprikapoeder
  • snufje eur de sel (of zeezout)
  • 250 g mozzarella, in heel kleine stukjes
  • 1⁄2 el balsamicoazijn
  • 35 g tomatenpuree (uit blik)
  • 1⁄2 el mosterd
  • 1 el kappertjes bladpeterselie, gehakt
  • bieslook, gehakt
  • basilicum, gehakt
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 grote tomaten, in stukjes sla naar keuze

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schik de zoete aardappel op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zwarte peper, paprikapoeder en zout. Meng goed door elkaar en bak gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de partjes regelmatig om.
  3. Meng de kleine stukjes mozzarella met 2 el olijfolie, balsamicoazijn, tomatenpuree, mosterd, kappertjes, verse kruiden en de helft van het sjalotje. Breng de tartaar op smaak met grof zeezout en zwarte peper. Houd koel tot verder gebruik.
  4. Breng de tomaten op smaak met de overige sjalot, peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
  5. Serveer met sla naar keuze.
Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Nooit meer diëten 4' van Sandra Bekkari (Borgerhoff & Lamberigts, € 24,99).