Recept van de dag: verrassend interessante snijbietpasta
Elke dag serveren we je een gerecht dat zowel lekker als gezond is.

Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 6 tot 8 stengels gekleurde snijbiet, blaadjes van de stelen gerist, de steeltjes in blokjes van 1 cm,
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el komijnzaad
- chilivlokken
- een handvol rozijnen
- een handvol walnoten, gehakt
- 400 gram spaghetti
- 1 el walnoot- of hazelnootolie
- olijfolie, peper en zout
Zo ga je aan de slag:
- Zet een grote pot met gezouten water op het vuur, zodat je de pasta kan koken terwijl je de snijbietsteeltjes bakt.
- Zet een pan met wat olijfolie op een zacht vuurtje en fruit hierin de knoflook met de komijnzaadjes, chilivlokken, rozijnen en walnoten. Wanneer alles lekker begint te geuren mogen de snijbietsteeltjes erbij. Zet het vuur een beetje hoger en roer geregeld, zodat er niks aanbakt. Wanneer de steeltjes bijna zacht zijn, mogen de blaadjes erbij. Blijf roeren tot alles gaar is. Kruid dan goed af met peper en zout.
- Giet de pasta af en meng onder de snijbiet. Roer de walnoot- of hazelnootolie door de pasta.
Meer lezen over groentechef Madame ZsaZsa, de vrouw achter dit lekker recept? Dat doe je hier.
