Recept van de dag: Vietnamese kip met hoisin saus
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 598 kcal.
Dit heb je nodig:
- 120 g jasmijnrijst
- 20 g gember
- 1 teentje knoflook
- 3 lente-uitjes
- 3 el hoisinsaus
- 1 komkommer
- 10 g munt
- 10 g koriander
- 1 el vissaus
- 1 limoen
- 2 kipfilets
- 2 el suiker
- 1 el arachideolie
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Kook de rijst: breng 225 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
2. Schil en rasp de gember. Pers het teentje knoflook. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng 1 eetlepel suiker door de hoisinsaus. Trek de komkommer in linten met een dunschiller. Hak de munt en koriander fijn.
3. Maak een dressing door de vissaus te mengen met 1 eetlepel suiker, het sap van de limoen, de knoflook en de gember. Meng hier de gehakte kruiden en lente-ui door en druppel dit over de komkommerlinten.
4. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een antikleefpan en bak de kipfilets aan. Als de kipfilets beginnen te kleuren, bestrijk je ze met een borsteltje met de hoisinsaus. Keer om en herhaal. Blijf omkeren tot alle saus opgebruikt is en de kip mooi gekarameliseerd.
5. Serveer de hoisinkip met de rijst en de komkommer-kruidensalade.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 17 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 24 mei ’s middags 12 u. Levering op maandag 28 mei. Bestellen kan via deze link.