Recept van de dag: Vietnamese nems met kip en pittige dip

doorNele Annemansop 26/08/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig:

  • 12 vellen rijstpapier

Voor de vulling:

  • 250 g kip, in kleine stukjes
  • 2 wortels (100 g), fijngeraspt
  • 100 g witloof in snippers of 100 g sojascheuten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el champignonsaus (of oestersaus)
  • stukje gember, fijngeraspt
  • 1 rood chilipepertje, heel fijn gesneden
  • 1 el rietsuiker
  • 50 g dunne rijstnoedels

Voor de dipsaus:

  • 2 el rietsuiker
  • 2 el vissaus
  • sap van 1 limoen
  • ½ rood chilipepertje, fijngehakt
  • 1 teentje look, fijngeperst

Voor de garnering:

  • 12 little gem blaadjes
  • 12 blaadjes koriander
  • 12 blaadjes munt
  • ½ komkommer, in lucifers gesneden

Zo ga je aan de slag:

  1. Week de rijstnoedels een kwartiertje in lauw water.
  2. Snijd voor de vulling de kip in hele fijne blokjes. Rasp de wortels fijn. Snipper het witloof fijn. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Meng de overige ingrediënten voor de vulling in een kom en roer goed door.
  3. Knijp de rijstnoedels goed uit en meng ze onder de vulling.
  4. Week de rijstvellen een per een in een kom met water tot ze zacht zijn. Leg telkens één rijstvel op een vochtige handdoek en lepel er onderaan wat kipvulling op.
  5. Vouw om naar boven toe en plooi de zijkanten naar binnen. Rol strak op.
  6. Frituur de nems in twee keer goudbruin en krokant: bak ze voor in arachideolie gedurende 2 à 3 minuten op een temperatuur van 180°C. Haal ze uit de olie en laat ze even afkoelen. Bak ze een tweede keer zodat ze een mooi krokant korstje krijgen.
  7. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dipsaus onder elkaar.
  8. Serveer de gebakken nems op een blaadje little gem sla. Garneer met koriander, munt en komkommerstukjes. Lepel er wat dipsaus over.
  9. Smakelijk!