Recept van de dag: Vis met paprika-tomatensaus en geroosterde krieltjes

doorValérie Wautersop 29/11/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 599 kcal

Ingrediënten:

                       1 ui

                       1 teentje knoflook

                       1 rode paprika

                       1 kl Provençaalse kruiden

                       400 g krielaardappelen

                       1 takje rozemarijn

                       1 blik tomatenblokjes

                       2 witte visfilets

                       3 el olijfolie

                       peper en zout

Bereiding:

1. Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Schil de paprika met een dunschiller en snij in fijne blokjes. Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en stoof de ui en de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden en de paprikablokjes toe en stoof opnieuw voor 3 minuten.

2. Was ondertussen de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, strooi de rozemarijn erover, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur.

4. Bestrijk een ovenschotel met de rest van de olijfolie en leg er de visfilets in. Kruid ze met peper en zout.
5. Schep de tomatensaus bovenop de visfilets en zet de ovenschotel 10 minuten mee in de oven bij de krieltjes.

6. Serveer de visfilets met de paprika-tomatensaus en de geroosterde krieltjes.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 28 november (12u 's middags) tot en met donderdag 5 december middags 12 u. Levering op maandag 9 december. Bestellen kan via deze link.