Recept van de dag: Volkoren spaghetti met snelle ragu van veggie gehakt

doorValérie Wautersop 25/12/2017, laatst bijgewerkt op 17/12/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 831 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortelen
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 10 g bladpeterselie
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 30 g emmentaler
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Pluk de blaadjes peterselie.

2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren spaghetti beetgaar in 7-9 minuten. Giet af, maar hou 1 kopje van het kookvocht bij.

3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak het vegetarisch gehakt 5-6 minuten. Schep regelmatig om. Schep uit de pan en zet even opzij.

4. Doe de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui, de knoflook en de worteltjes aan. Voeg na 5 minuten opnieuw het vegetarisch gehakt toe en roer goed om. Laat nog 3 minuten meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe.

5. Verlaag het vuur en laat de saus zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout en voeg de oregano toe. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als de saus niet vochtig genoeg is.

6. Serveer de spaghetti met de vegetarische ragusaus, de bladpeterselie en geraspte kaas.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 21 december (12u 's middags) tot en met donderdag 28 december 's middags 12 u. Levering op dinsdag 2 januari. Bestellen kan via deze link.