Recept van de dag: Waterzooi met vis en peterselieaardappelen

doorValérie Wautersop 04/12/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 633 kcal

Dit heb je nodig:

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 visbouillonblokje
  • 300 g verse vismengeling
  • 100 ml lichte room
  • 2 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.

2. Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter. Hak de peterselie fijn.

3. Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan en bak de ui, wortelen, selder en prei aan gedurende 3 minuten.

4. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren. Voeg dan ook de groenten toe en kook ze 5 minuten mee.

5. Giet de bouillon door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.

6. Schep de vis en de groenten weer bij de saus en warm nog even door. Smelt de rest van de boter in een pannetje en giet het bij de gekookte aardappelen. Voeg ook de peterselie toe en kruid met zout. Schep goed om. Serveer de waterzooi met vis met de peterselieaardappelen.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 29 november (12u 's middags) tot en met donderdag 6 december middags 12 u. Levering op maandag 10 december. Bestellen kan via deze link.