Recept van de dag: Winterse pavlova met citrusfruit

doorValérie Wautersop 08/12/2018

Elke dag schotelen we je een lekker recept voor!

PAVLOVA 
Rietsuiker : 60 g
Eiwit : 30 g

MARINADE 
Sinaasappelsap : 96 g
Honing : 12 g
Vanille : 5 g
Kaneel : 0.4 g
Rozemarijn : 1 takje

CREME 
Mascarpone : 40 g
St Môret® natuur : 120 g
Rietsuiker : 20 g
Marinade : 28 g

VERSIERING
2 Sinaasappels à vif gesneden
2 Sinaasappels in schijfjes gesneden met schil 
1 Pompelmoes à vif gesneden
1 Granaatappel (pitjes) 
1 takje Rozemarijn 
Kleine stukjes meringue

PAVLOVA

Op een bakplaat met bakpapier de rietsuiker op een hoopje plaatsen, laat deze voor 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200C opwarmen. Zet de ventilator zo laag mogelijk, anders wordt de suiker weggeblazen.

In een keukenrobot eiwit opkloppen met rietsuiker (op maximale kracht). De warme suiker straalsgewijs bij de opgeklopte suiker gieten en vervolgens een 25-tal minuten kloppen tot het eiwit een stevige structuur heeft en afgekoeld is. 

Een grote ring aftekenen op bakpapier. In roosjes 8 grote hoopjes spuiten in een krans, de hoopjes moeten aan elkaar raken. De pavlova 120 min op 110C laten bakken, daarna laten afkoelen.

MARINADE

De pavlova 120 min à) 11OC laten bakken, daarna laten afkoelen.
Alle ingrediënen samen in een kookpotje een 2-tal minuten laten inkoken. Hou 70 gr. marinade opzij en giet de rest van de marinade over de gesneden pompelmoes en sinaasappel en laat 30 minuten marineren, liefst langer (overnachten bij voorkeur).

CRÈME
St. Môret met de mascarpone en de suiker loskloppen (let op: niet te lang, anders wordt de crème te zacht). Voeg de marinade toe aan de crème.

AFWERKING
Strijk de crème over de pavlova. Werk af met de sinaas en pompelmoes à vif gesneden en decoreer verder met enkele schijfjes met schil. Strooi er vervolgens granaatappelpitjes over, voeg rozemarijntakjes toe en een wolk poedersuiker.