Recept van de dag: witloof met kaas en hesp

doorValérie Wautersop 07/01/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd : 30 minuten à 1 uur * 355 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 8 sneetjes beenham
  • 8 stronkjes witloof
  • 140 g geraspte kaas
  • 50 g maïszetmeel
  • 750 ml magere melk
  • 250 ml gevogeltebouillon
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Kook het witloof gaar. Laat goed uitlekken en rol elk stronkje in een plakje beenham.
3. Los het maïszetmeel op in 100 ml melk. Breng de rest van de melk en de bouillon aan de kook en bind met het opgeloste maïszetmeel. Roer de geraspte kaas erdoor en meng met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4. Leg de witloofrolletjes in een ovenschaal en schenk er de kaassaus over. Bak 25 minuten in de oven.