Recept van de dag: Wraps met falafel

doorRedactieop 25/05/2019

Elke dag schotelen wij je een recept voor dat lekker en gezond is.

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen, bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur

• 4 wraps
• 2 blikken kikkererwten, uitgelekt
• 1 puntpaprika, in ringen
• 2 little gems, in reepjes gesneden
• 1 teentje knoflook, geperst
• 3 takjes bladpeterselie, blaadjes geplukt
• 5 takjes koriander, fijngehakt
• 3 takjes munt, fijngehakt
• 2 el sesamzaad
• 1 el bloem
• 3 el yoghurt
• 3 el tahin
• 2 el olijfolie
• peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Doe de kikkererwten, fijngehakte koriander, munt, de bloem en een snufje zout in een kom en plet fijn met een pureestamper. Je kan alles ook in een keukenrobot doen en blenden. Meng er dan de sesamzaadjes door. Vorm 12 bolletjes van de mengeling en duw plat met je handen.
  2. Meng de yoghurt met de tahin en de geperste knoflook. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Bak de falafels 3 minuten aan elke kant.
  4. Leg op elke wrap wat sla, paprikaringen en wat blaadjes bladpeterselie. Leg daarbovenop 3 falafels en druppel er de dressing over. Rol de wraps dicht en serveer met de rest van de dressing.