Recept van de dag: zalig zondigen met deze brownies met kersen en rode wijn

doorNathalie Topsop 29/06/2017

Chocolade, kersen én rode wijn. Als dat geen winnende combinatie is!

Voorbereidingstijd: 25 minuten

Oventijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:

  • 50 g kersen
  • 110 g pure chocolade
  • 110 g roomboter
  • 2 eieren
  • 150 ml rode wijn, bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon
  • 225 g suiker
  • 110 g zelfrijzend bakmeel
  • Bakvorm 28 X 18 cm of 8 ronde vormen van 10 centimeter

Zo ga je aan de slag:

  1. Ontpit de kersen en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de chocolade en boter op een laag vuurtje. Zorg dat het niet te hard gaat, want dan verbrandt de chocolade en krijgt hij een bittere smaak. Roer de chocolade en boter tot een saus en haal de pan van het vuur.
  3. Klop de eieren los. Voeg de eieren en rode wijn toe aan het chocoladebotermengsel en roer goed.
  4. Voeg de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een dik beslag.
  5. Vet de bakvorm in met boter of bekleed een grote bakvorm met bakpapier. Vul de vorm(en) met het beslag. Druk de kersen in het beslag.
  6. Zet de brownies in het midden van de oven en bak ze in 30 minuten gaar. De brownies mogen een beetje smeuïg zijn.
Eten en koken met de seizoenen, dat leert Marleen van Es je in Oogst. Dankzij de prachtige foto's niet alleen een aanwinst voor je keuken, maar ook voor je salontafel. (Nieuw Amsterdam, € 34,99).