Rustgevende kost van Sandra Bekkari: geroosterde wintergroenten uit de oven
Tijd om de pauzeknop in te drukken, maar je kan hem niet meer vinden? Weet dat deze kleine, gezonde aanpassingen al voor extra rust in je hoofd kunnen zorgen. In ons nieuwe nummer schotelt Sandra Bekkari je 5 gezonde rustgevers voor. Vandaag vind je hier alvast het recept voor geroosterde wintergroenten uit de oven voor.

Ingrediënten:
3 kleine rode bietjes
½ butternutpompoen
150 g spruitjes
peper en zout
2 kl garam masala
1 kl honing
2 el olijfolie
handvol walnoten
handvol bladpeterselie
50 g feta
70 g rucola
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de bietjes schoon en snij in partjes. Snij de pompoen in halvemaantjes en verwijder de pompoenpitten. Maak de spruitjes schoon.
2. Neem een bakplaat met bakpapier en leg hier alle groenten op. Kruid met peper, zout en garam masala. Bedruppel met de honing en de olijfolie. Zet de groenten zo’n 20 minuten in de oven.
3. Hak de walnoten en de bladpeterselie grof. Haal de groenten uit de oven en verkruimel er de feta over. Bestrooi met de crumble en rooster nog 15 à 20 minuten in de oven.
4. Haal de groenteschotel uit de oven en meng er de rucola door. Bedruppel eventueel nog met wat extra olijfolie en serveer.
Sandra's vier andere heerlijke recepten vind je in ons novembernummer, nu in de winkel!