Samen koken, samen eten: het favoriete kerstrecept van Sandra Bekkari
Samen tijd doorbrengen tijdens de feestdagen, dat kan ook in de keuken. In Scandinavië is het zelfs een echte feesttraditie: alle genodigden koken gezellig mee. Sandra Bekkari probeerde het thuis ook een keertje met haar gezin. In ons decembernummer deelt zij hun lievelingsgerechten.

Pompoensoep met sint-jakobsvruchten
Ingrediënten:
Voor de pompoensoep: 1 butternutpompoen - 2 uien - 1,5 tot 2 l groentebouillon - 1 el madrascurrypoeder- 2 el olijfolie - peper en zout
Voor erbij:
8 sint-jakobsvruchten - handvol hazelnoten - enkele takjes verse kervel - 2 el olijfolie - peper en zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de butternut, verwijder de pitten en snij in blokjes. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat.
2. Bedruppel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster zo’n 25 minuten in de oven.
3. Pel intussen de uien en snij in grove stukken. Haal de bakplaat uit de oven.
4. Doe wat olijfolie in een soeppot, voeg de uien toe en laat even stoven. Voeg de blokjes geroosterde pompoen toe en laat ook even stoven. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Mix de soep en breng op smaak met peper, zout en het madrascurrypoeder. Mix alles nog eens goed door. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is.
5. Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten goudbruin in de pan. Hak de hazelnoten fijn.
6. Schep de pompoensoep in de kommetjes, schik er de sint-jakobsvruchten op en werk af met de fijngehakte hazelnoten, takjes kervel en een draai van de pepermolen.
Meer lekkers vind je in ons decembernummer. Nu in de winkel!