Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Sandra Bekkari bant de sleur uit de keuken met deze groene Thaise curry met courgetti

doorRedactieop 19/07/2021

Liefde gaat door de maag. Akkoord. Maar de sleur kruipt soms ook wel stiekem een beetje langs de keuken naar binnen. Tijd voor een avontuurtje? Sandra Bekkari geeft tips voor verandering, vernieuwing én verrassing in de keuken.

Voor 2 personen, klaar in 20 minuten.

Ingrediënten
1 teentje knoflook - 1 ui - 2 kleine courgettes - 150 gram peultjes - scheutje kokosolie - 1 eetlepel groene Thaise currypasta - 150 milliliter kokosmelk - 250 milliliter groentebouillon - handvol cashewnoten - optioneel: verse koriander, partje limoen

Bereidingswijze

1. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Maak courgetti met behulp van een spiralizer. Maak de peultjes schoon indien nodig.

2. Verhit de kokosolie in een hoge pan en voeg de fijngesnipperde knoflook en uit toe. Voeg er de groene currypasta aan toe en laat enkele minuten stoven.

3. Blus met de kokosmelk en voeg de groentebouillon toe. Doe er de peultjes bij en laat zachtjes pruttelen tot de peultjes gaar zijn. Hak intussen de cashewnoten grof.

4. Voeg de courgetti toe aan de groene curry en laat 2 minuten opwarmen.

5. Doe de groene curry in kommetjes en werk af met de gehakte cashewnoten. Werk eventueel af met wat verse koriander en een partje limoen.

Meer verrassende recepten vind je in ons augustusnummer, nu in de winkel!