Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Slim koken met wat nog in je koelkast zit: tortilla met restjes

doorValérie Wautersop 04/12/2016

Met restjes uit de koelkast kan je alle kanten uit: een soepje, een slaatje of een tortilla. Voor dit laatste recept nemen we nog wat extra eieren en kaas en mengen we deze onder de groentjes. Succes gegarandeerd!

Dit heb je nodig:

  • 250 g krielaardappelen, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • Allerlei restjes groenten: tomaten in blokjes, prei in ringen, broccoli in roosjes, bloemkool in roosjes, paprika in blokjes
  • restje geraspte kaas
  • restjes kruiden
  • 5 eieren
  • 1 dl melk
  • olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water. Kluts de eieren met de melk en kruid met peper en zout. Schep er alle groenten, de aardappelen, kaas en de gehakte kruiden onder.
Stap 2: Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en giet er het eiermengsel in. Bak op een zacht vuur zo'n achttal minuten. Zet daarna nog 5 minuten onder de grill.
Lekker met knapperig stokbrood.