Stoot deze gepimpte steak friet de klassieke versie van de troon?

doorValérie Wautersop 05/11/2018

Een stevige biefstuk met frietjes gaat er bij ons, Belgen, altijd in. Maar zin in iets verfijnders of iets nieuws? Dan kan tagliata met steppegras en aioli een waardige vervanger zijn.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 rumsteaks
4 bloemige aardappelen
1 sjalot, in ringen
20 g Parmigiano Reggiano, geraspt
1 el peterselie, fijngehakt
80 g rucola
olijfolie
peper en zout

Voor de aioli:
3 teentjes knoflook, geperst
1 eidooier
100 ml olijfolie
3 el mayonaise

Zo ga je aan de slag:

1. Voeg de look samen met de eidooier en de olijfolie onder de mayonaise en meng goed. Zet koel.
2. Schil de aardappelen en snijd in fijne plakjes. Snijd de plakjes nog eens verder in smalle reepjes (= steppegras). Spoel de aardappelen onder koud stromend water en dep goed droog.
3. Kruid de steaks met peper en zout en wrijf in met olijfolie. Grill ze 4 à 5 minuten langs elke kant. Hussel de rucola met het sjalotje, een scheutje olijfolie, peper en zout.
4. Bak het steppegras goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de Parmigiano Reggiano en de peterselie. Snijd de steaks in plakjes, verdeel ze over de borden en werk af met de rucola. Geef er het steppegras en de aioli bij.