Taart als ontbijt zónder schuldgevoelens dankzij deze fruitige, easy-peasy mueslitaart

doorValérie Wautersop 07/09/2017

Newsflash: je kan perfect ontbijten met een stukje taart, zolang die taart maar uit gezonde ingrediënten bestaat. In het geval van deze mueslicreatie is dat zeker zo: noten, chiazaad, honing, Griekse yoghurt en zomerfruit maken van deze taart zelfs bijna een sterk staaltje superfood. Om zonder enige schuldgevoelens 's ochtends op te smikkelen!

Dit heb je nodig:

  • 150 g muesli
  • 60 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 2 el biochiazaad
  • 50 g noten naar keuze, gehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el honing
  • 150 g yoghurt op Griekse wijze
  • 8 g vanillesuiker
  • 150 g gemengde bessen - bv. aardbeien, blauwe bessen, frambozen
  • enkele muntblaadjes

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de muesli met de abrikozen, het chiazaad, de noten, de olie en de honing in een blender en mix glad.Voeg eventueel nog wat olie en honing toe als de muesli te vast is.
Stap 2: Stort de mueslimengeling op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk open tot een taart van 1 cm dik. Zet 20 minuten in de oven.
Stap 3: Meng de vanillesuiker onder de yoghurt. Besmeer hiermee de mueslibodem. Garneer met het fruit en werk af met de muntblaadjes.