Tijd voor een feestje: de groentenswirltaart van Sandra Bekkari
Een rijkelijk buffet met een vriendelijk prijskaartje, dat is al een feest op zich. Sandra bedacht bovendien gerechtjes die niet alleen lief zijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Je vindt ze in ons meinummer, maar hier krijg je alvast een eerste receptje mee.

Ingrediënten:
Voor het deeg: • 180 g volkorenmeel • 60 ml olijfolie • 2 eetlepels koud water •1grootei • snuf zout
Overige: • 200 g verse roomkaas (type Philadelphia) • 2 teentjes knoflook • handvol basilicum • 2 kleine courgettes • 2-3 dikke wortels • olijfolie • peper en zout
Extra: • jonge bladsla
Bereiding:
1. Maak eerst het deeg. Meng het meel met de olijfolie, het ei, water en zout en kneed kort tot een samenhangend deeg. Wikkel in plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
2. Bereid intussen de groenten voor. Schil de wortelen. Snij met een scherp mes of mandoline lange dunne plakken van de wortels en courgettes. Besprenkel de plakken wortel en courgette met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Zet opzij. Pel en pers de knoflook. Hak de basilicum fijn. Meng de verse kaas met de knoflook en basilicum en kruid met peper en zout.
3. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bak- papier tot 5 mm dikte. Leg het deeg met het onderste bakpapier in een ronde bakvorm en duw het aan in de bakvorm. Beleg opnieuw met een bakpapier en vul met bakbonen of een bijna even grote bakvorm. Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 12 minuten. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakbonen en laat even afkoelen. Besmeer met de kruidenkaas en rangschik hierin de plakjes courgette en wortel in cirkelvorm.
4. Zet in de oven op 185°C gedurende 35 minuten. Serveer warm, lauw of koud met een slaatje.