Til je provençaalse pasta naar een hoger niveau met... mosselen!

doorValérie Wautersop 28/09/2017

Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse variant met kerstomaatjes en kruiden kun je, eens je ze gepimpt hebt met heerlijk verse mosselen, gerust aan fijnproevers voorschotelen. Bon appétit!

Dit heb je nodig:

  • 350 g tagliatelle
  • 3 kg mosselen, schoongemaakt
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 2 el gehakte platte peterselie
  • 2 el gehakte bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot en bak de ui glazig. Voeg de look, de kerstomaten en de tijm toe. Kruid met wat peper en zout en roer alles goed door elkaar.
Stap 2: Doe er de mosselen bij en draai het vuur hoog. Leg het deksel op de pot en laat een 10-tal minuten koken tot alle mosselen opengaan. Schud de pot af en toe stevig op.
Stap 3: Giet de pasta af en schep in een schaal. Schep er de mosselen, groenten en wat kookvocht op en bestrooi met de peterselie en bieslook. Werk af met enkele blaadjes basilicum.