Tomaat-garnaal 2.0: met dubbel zoveel smaak dankzij twee verrassende twists

doorValérie Wautersop 07/08/2018, laatst bijgewerkt op 26/07/2018

Tomaat-garnaal is sowieso een rijkelijke lekkernij. Maar als je de tomaten rookt en de mayonaise vervangt door een frisse limoendressing, dan maak je van die lekkernij een verrassende smaakbom.

Dit heb je nodig voor 6 personen:

2 el houtsnippers
250 g kerstomaten, gehalveerd
peper en zout
2 lente-uitjes, gesnipperd
100 g zure room
1 limoen, zeste
olijfolie
250 g garnalen
1 kropje slaharten little gem, fijngesneden

Zo ga je aan de slag:

1. Leg een stuk aluminiumfolie op de bodem van een kookpot. Strooi er de houtsnippers over uit en bedek opnieuw met een vel aluminiumfolie gevolgd door een (taart)rooster.
2. Leg de kerstomaatjes voorzichtig op het rooster en bestrooi met peper en zout.
3. Dek de kookpot af met een deksel, zodat er geen rook kan ontsnappen.
4. Zet de pot op een hoog vuur, tot de rookcirculatie begint. Draai het vuur vervolgens lager en laat 4 à 5 minuten roken.
5. Haal de tomaten voorzichtig uit de kookpot en laat even afkoelen.
6. Meng de lente-ui door de tomaten en verdeel ze over de glaasjes of potjes.
7. Meng de zure room met de limoenzeste, wat olijfolie, peper en zout en meng door de garnalen. Leg de garnalen op de tomaten en werk af met de fijngesneden slaharten little gem.