Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Van bubbels tot pistolets: dit mag er niet ontbreken bij je brunch

doorLaurane Berkeinop 12/05/2018

Niks gezelliger dan een brunch met het hele gezin. De ideale manier om bij te babbelen terwijl je aan een tafel boordevol lekkere hapjes zit. Geen inspiratie wat je je gasten kan serveren? Wij maakten voor jou een checklist met wat er zéker op tafel moet staan bij een brunch!

1. Bubbels

Een brunch zonder bubbels kan je onmogelijk een brunch noemen! Kies daarom altijd voor een lekkere fles champagne of cava. Ook schuimwijn wordt tegenwoordig vaak geserveerd bij een brunch.

2. Vers geperst fruitsap

Naast een glaasje bubbels, houden de meeste gasten ook van een glas lekker vers fruitsap. Heb je geen tijd om de fruitsap zelf te persen? Kies dan voor een fruitsap van een degelijk merk.

3. Chocoladekoeken en croissants

Bij een stijlvolle brunch horen er zonder twijfel koffiekoeken! Omdat koffiekoeken bij de bakker vaak prijzig zijn, kan je ervoor kiezen om diepvrieskoffiekoeken te kopen in de supermarkt. Plaats ze enkele minuten in de oven en ze smaken lekker vers!

4. Pistolets

Niks smaakt beter op een lege maag dan een pistolet met wat kaas of confituur. Ook geroosterd brood of toast wordt vaak geserveerd bij een brunch.

5. Toastjes met zalm

Wat kunnen we meer zeggen dan: zalm is lekker en gezond!

6. Eitjes

Eitjes kan je op verschillende manieren serveren. Een gekookt of halfgekookt eitje? Check. Een spiegelei of geklutst ei? Dubbelcheck. Zo is er voor elk wat wils. Je kan eventueel ook wat spek bakken om samen met de eieren op te dienen.

7. Broodpudding of cake

Verschillende mensen eten graag iets zoets tijdens een brunch. Serveer daarom altijd -indien mogelijk zelfgemaakte- broodpudding of cake.

8. Yoghurt

Best van al plaats je natuuryoghurt op de tafel. Los van de yoghurt kan je granola en vers fruit aanbieden, zo kunnen je gasten zelf kiezen met wat ze de yoghurt combineren.

9. Fruit

Plaats een fruitmand op tafel met appels, bananen, druiven, en tal van andere lekkere fruitsoorten. Je gasten zullen je dankbaar zijn!

10. Kaas en vlees

Last but not least: voorzie een plateau met lekkere verse kazen en charcuterie. Wat blokjes koude kip of een schelletje jonge kaas voor op de toast? Heerlijk!

Het eten op tafel is uiteraard het allerbelangrijkst bij een brunch, maar de brunch is net dat tikkeltje aangenamer als ook je tafel mooi is gedekt. Voorzie daarom wat tafeldecoratie om ook voor sfeer en gezelligheid een 10/10 te scoren!