Verse chocolate chip cookies die extra crunchy zijn: dit is het geheim

doorValérie Wautersop 05/03/2018

Chocolate chip cookies zijn al jaren dé koekjesklassieker, maar dat hoeft niet te betekenen dat je halstarrig aan het recept moet vasthouden. Wij hadden dit keer zin in koekjes met een crunchy bite, en voegden daarom krokante cornflakes toe aan het deeg. Of hoe je met een simpele ingreep je zoete creaties onvoorstelbaar veel lekkerder kan maken.

Dit heb je nodig voor 20 koekjes:

  • 180 g gezouten boter
  • 150 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 ei
  • 50 g cornflakes
  • 230 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g pure chocolade

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Smelt de boter en meng met de suiker en vanillesuiker. Voeg het ei toe en meng tot het volledig opgenomen is.
3. Verpulver de cornflakes met een deegrol en voeg toe aan het mengsel. Zeef het bakmeel en meng heel kort door het beslag. Hak de chocolade grof en voeg toe aan het beslag.
4. Schep met een ijsschepper bolletjes deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Laat genoeg plaats tussen de deegbolletjes.
5. Schuif 15 minuten in de hete oven.