Waan je in zonnig Griekenland met deze smaakvolle Santorinisalade

Je hebt je vakantie al gehad of bleef deze zomer gewoon thuis? Dan kan je je alsnog in exotischere oorden wanen dankzij deze Santorinisalade die we bij de varkensbrochettes serveren. De feta, ansjovis, kappertjes en oregano zorgen voor bakken smaak én dit heerlijk zonnige gerecht kun je voor minder dan een tientje op tafel toveren. Zo goedkoop vloog je nog nooit naar Griekenland!

Dit heb je nodig:

  • 4 varkensbrochettes
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 sjalot, in ringen
  • handvol muntblaadjes
  • 1 komkommer, in halve maantjes
  • 8 ansjovisfilets, gehalveerd
  • 1 el kappertjes
  • 200 g feta
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie + extra om te bakken
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Schep de komkommer, tomaten, kappertjes, ansjovis, sjalot, oregano en olijfolie in een grote kom door elkaar. Kruid met peper en zout.
Stap 2: Werk de salade af met de verkuimelde feta en de muntblaadjes.
Stap 3: Bak de brochetten gaar in wat hete olijfolie en serveer bij de salade.

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.