Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Wat is dit hippe blauwe drankje?

doorMelanie Goethalsop 30/06/2017

Zag je dit 'zeemeerminnensap' ook al voorbijkomen op sociale media en ben je benieuwd naar wat het is en hoe het smaakt? Wij zochten het met plezier voor je uit!

www.instagram.com/jusjusbe/

Het blauwe drankje is de jongste telg uit de Antwerpse sapjesboetiek Jus Jus en kreeg de naam 'The Reset' mee. De makers omschrijven het liever als 'functioneel water' dan sap en het is gemaakt om je lichaam te rehydrateren na een stevige inspanning of een middag plezier in de zon. De bijzondere kleur dankt het aan blauwe algen, namelijk spirulina. En naast gefilterd water vind je er ook ananas, citroen, gember en een snufje zeezout in terug. Er zit dus niets dan goeds in en het ziet er ook nog eens heel leuk uit, maar smaakt het ook lekker? Enkele flesjes later kan ik daar volmondig 'ja' op antwoorden!

Smaaktest:
Na een fikse wandeling achter een tweelingbuggy onder de zinderende zon draai ik op woensdagmiddag een eerste flesje open. Ik voel me wat slap, want het ontbijt ligt al even achter me en ik vergat water mee te nemen tijdens onze uitstap. Tijd om te eten heb ik niet, want mijn zoontjes (die nu een goeie zes maanden oud zijn) schreeuwen van de honger. Ik geef hen hun melk en nip ondertussen af en toe met een rietje van het blauwe water. Dit moet de lekkerste sportdrank zijn die ik ooit dronk en ik kikker er ook echt van op. Leuk ook, om te weten dat ik geen gekke ingrediënten binnenkrijg!

De volgende dag besluit ik meteen te beginnen met 'The Reset', kwestie van mijn vochtgehalte meteen weer op peil te brengen na een slapeloze nacht (twee baby's, weet je nog?). Ik neem het drankje mee in de auto en als ik een uurtje later op de redactie aankom is de fles leeg. Opnieuw heeft het me gesmaakt, maar nu weet ik wel dat deze sportdrank - zoals de meeste - ijskoud op z'n best is! Recht uit de koelkast en meteen opdrinken, dus.


Mijn eindoordeel? Een heerlijk verfrissende drank: lekker na het sporten, maar ook gewoon tussendoor. Als het prijskaartje (€6.95 voor 50 cl) niet zo stevig was kreeg mijn dagelijkse blikje cola light stevige (gezonde) concurrentie. Voorlopig blijft het een heerlijke traktatie voor af en toe, wanneer mijn lijf en ik dat extraatje verdienen!

Meer info vind je op www.jusjus.be.