Wereldklasse: de springrolls met kip en mangodip van Sandra Bekkari

doorRedactieop 18/08/2021

Gezond eten is allesbehalve saai. Zeker niet wanneer je af en toe een andere, pure keuken induikt. Onderweg maak je kennis met specerijen en smaakmakers, typische keukengebruiken, onverwacht lekkere combinaties én doe je ook nog eens gezonde inspiratie op. In ons septembernummer neemt Sandra Bekkari je mee op een reis rond de wereld in vijf gerechten. Hier delen we er alvast eentje van.

Voor 6 rolletjes, bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

• 1 kipfilet • 1 kl currypoeder • peper en zout • 1 el olijfolie • 1 wortel
• ¼ komkommer • ½ little gem • ½ gele paprika • ½ rode paprika
• 6 rijstvellen

Voor de mangodip:
• 1 mango • snuifje zout • snuifje chilivlokken

Bereidingswijze:

1. Kruid de kipfilet met het curry­poeder en peper en zout en bak hem in de pan in wat olijfolie. Laat afkoelen en snij in reepjes.

2. Maak de wortel, de komkommer, de little gem en de paprika’s schoon en snij in dunne reepjes.

3. Neem een diep rond bord of ronde ovenschaal (groter dan je rijstvellen) en doe hier lauwwarm water in. Leg een schone vochtige handdoek op het keukenwerkblad.

4. Leg een rijstvel in het lauwwarme water en wacht even tot het een beetje zacht is, leg het rijstvel dan op de vochtige handdoek. Schik er wat van de groentjes op in het ­midden en daarop een stukje kip.

5. Rol het lenterolletje eerst met de zijkanten naar binnen en daarna van onderen naar boven mooi op. Herhaal dit voor alle rijstvellen.

6. Schil de mango en pureer het vruchtvlees met behulp van een vork (bij een hele rijpe mango) of een mixer. Meng er het zout en de chilivlokken onder.

7. Serveer de lenterolletjes met de mangodip.

Tip! Rooster de springrolls ook eens in de oven, dan worden ze lekker krokant!