Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Wetenschappelijk bewezen: ijsjes eten maakt je gelukkiger én slimmer

doorNele Annemansop 20/03/2017

Nu de lente in het land is, is het tijd voor ijsjes, vééél ijsjes. En er is nog meer goed nieuws: uit nieuw onderzoek blijkt dat ijsjes eten je niet alleen gelukkiger, maar ook slimmer maakt. Wij gaan alvast onze voorraad inslaan!

Word jij ook altijd zo gelukkig van een ijsje in de zon? Niet zo gek. Want ijs smaakt niet alleen heerlijk, uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat je orbitofrontale cortex (bepaald deel van je hersenen) geactiveerd wordt tijdens het eten van ijs. Een teken van emotioneel genot, wat ervoor zou zorgen dat je gelukkiger wordt.

Maar er is nog een voordeel van ijsjes eten ontdekt. Volgens nieuw onderzoek van The Economist worden we er namelijk ook slimmer van. Zo blijkt dat er een sterk verband kan aangetoond worden tussen ijsconsumptie en leescapaciteiten. Het zou dus ook geen toeval zijn dat Australië – met een ijsconsumptie van 13 liter per jaar per inwoner – de meest leesvaardige kinderen heeft.

En omdat je van ijsjes eten happy én slimmer wordt, trekt Ola vandaag, op de International Day of Happiness, met hun ijsjeskar naar de kinderafdelingen van verschillende Belgische ziekenhuizen. In onder meer Aalst, Asse en Bergen kunnen de kinderen genieten van een portie instant happiness.