Zo bewaar je je avocado het best

doorNele Annemansop 14/07/2017

Mmmm … avocado. Er gaat niets boven stukjes van die heerlijke groene vrucht tussen een slaatje, op een een toast of in een pasta. Toch heb je soms maar zin in een halve avocado. Wij tonen je graag drie manieren hoe je voorkomt dat de andere helft te snel bruin wordt.

Bewaar je avocado samen met een ajuin
Doe je avocado in een luchtdicht doosje met stukjes versgehakte rode ui. De zwavelverbindingen in de ui (die je ook aan het huilen brengen) oxideren op het groene oppervlak waardoor je avocado minder snel bruin wordt.

Bestrijk je avocado met olijfolie
Bestrijk je avocado voordat je hem in een luchtdicht doosje steekt met een laagje olijfolie. Dat kan je doen met een borsteltje of velletje keukenpapier. Zet het doosje daarna in de koelkast.

Bestrijk je avocado met citroensap
Bestrijk net zoals bij de olijfolie je avocado met citroensap. Wikkel je avocado daarna in wat plastic folie en zorg ervoor dat de folie strak tegen de avocado aan zit.