Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo maak je je dieet lenteproof

doorNele Annemansop 06/04/2017

Nu de lente echt in het land is, is het ook het ideale moment om aan de lenteschoonmaak van je garderobe en je huis te beginnen. Maar ook je dieet verdient een make-over nu de warmere temperaturen ons stilletjes aan bereiken. Hier kom je te weten hoe je je dieet helemaal lenteproof maakt.

Stap 1: kies drie ongezonde gewoonten die je makkelijk kan missen
Je kent ze vast wel: de stiekeme dingen die je dagelijks doet, maar eigenlijk meer gewoontes zijn geworden dan pure verwennerij. Inderdaad, we hebben het over de kleine dingen waar je vaak zelfs niet meer bij stilstaat, maar die zich wel allemaal opstapelen in je lichaam zonder dat je het beseft. Denk aan zout strooien op je eten, suiker toevoegen aan je koffie en witte pasta eten in plaats van quinoa.

Stap 2: ban die voedingsmiddelen uit je leven
Ban ze gewoon meteen uit je voedingspatroon. Je zal verbaasd zijn over hoe weinig je ze zal missen. Is het te moeilijk? Vervang ze dan door gezondere varianten. Bestrooi je eten bijvoorbeeld met vlokjes dulse, een soort van zeewier, in plaats van met zout, kies voor een vleugje amandelmelk om je koffie te zoeten en kook je quinoa met ananassap om hem smaakvoller te maken.

Stap 3: ga zo door tot de volgende winter
Of ... voor altijd!