Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo maak je zélf de geliefde Zweedse gehaktballetjes

doorValérie Wautersop 21/08/2017

Ook zo verslingerd aan die Zweedse gehaktballetjes van ieders favoriete meubelwinkel? Goed nieuws: die zijn helemaal niet zo moeilijk zelf te maken, en sowieso een score bij het hele gezin. Je kan de kids zelfs mee de keuken in nemen, met hun kinderhandjes zullen ze maar al te graag de perfecte kleine gehaktballetjes rollen. En dan: smullen!

Dit heb je nodig:

  • 500 g gemengd gehakt
  • 5 el paneermeel
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 250 ml runderbouillon
  • 2 el bloem
  • 100 ml room
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • boter

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, 2/3 van de peterselie, de oregano en de look. Doe er het ei bij en meng goed.
Stap 2: Vorm kleine balletjes van het gehakt. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes gaar en goudbruin. Haal de balletjes uit de pan.
Stap 3: Doe de bloem in de pan en laat al roerend garen. Giet er de runderbouillon en room bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met de ketchup en mosterd. Kruid met peper en zout.
Stap 4: Doe de balletjes terug in de pan. Werk af met de resterende peterselie. Lekker met aardappelpuree.