Zo snijd je makkelijk een pompoen
Niets heerlijker op een regenachtige herfstavond dan een dampend bord pompoensoep. Al heb je bij het maken van die soep wel een belangrijke rotklus te klaren: het snijden van het oranje gevaarte. Met deze makkelijke truc maak je komaf met het pompoengevecht.

Je zou niet de eerst zijn die de strijd met de pompoen met een diepe snijwonde moet bekopen. Gelukkig kan het ook veiliger. Prik met een vork gaatjes in de schil en stop de pompoen een tweetal minuten in de microgolfoven. Laat even afkoelen (of gebruik een ovenwant). De pompoen is nu zo zacht als boter waardoor je mes er als vanzelf doorglijdt.
Opgelet: grotere exemplaren warm je het best wat langer op. En nu we toch goede raad aan het geven zijn: kies liever voor kleine pompoensoorten. Die hebben veel meer smaak dan de grote kolossen.
Geen fan van de microgolf? Dompel de pompoen dan enkele minuten onder in kokend water en laat afkoelen.
Je merkt het: pompoen snijden wordt voortaan een makkie!