Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zomers soepje

doorValérie Wautersop 12/06/2017

Dit heerlijke soepje doet ons verlangen naar de zomer.

Dit heb je nodig:

  • 2 stengels groene selder, grof gehakt
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 20 takjes bieslook
  • 10 muntblaadjes + extra om te garneren
  • 100 g fetakaas
  • 1 sneetje bruin brood
  • 2 citroenen
  • 250 ml groentebouillon
  • handvol rivierkreeftjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Doe de komkommer, selder, munt, bieslook en feta in een blender en mix fijn.
Stap 2: Verwijder de korsten van het brood. Scheur het brood in stukjes en doe samen met wat olijfolie, het sap van de helft van de citroenen en de bouillon in de blender, kruid met peper en zout en mix glad. Giet de soep in een schaal, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Stap 3: Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe voor het serveren en schep de soep dan in kommetjes. Verdeel er de rivierkreeftjes over en bedruppel met extra olijfolie.