Zorgkost van Sandra Bekkari: 'kom op krachten'-repen
Een crisis haalt gelukkig ook het beste uit ons naar boven. Buren, vrienden, familie: we dragen zorg voor elkaar. Door boodschappen te doen of een maaltijd aan de voordeur achter te laten. Van lekker eten gaat een grote troost uit, net als van koken voor geliefden. Deze gerechten zijn snel klaar, en voedzaam én gezond voor mensen die weer op krachten moeten komen. De ideale zorgkost.

35 MINUTEN
VOOR 10 REPEN
Ingrediënten:
• 4 medjouldadels
• 3 gedroogde abrikozen
• 100 g havervlokken
• 1 el chiazaad
• 1 el hennepzaad
• 60 g amandelmeel
• 1 tl bakpoeder
• 1 handvol pecannoten
• 1 ei
• snuifje zout
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de pit van de dadels en laat de dadels samen met de abrikozen ongeveer 20 minuten weken in water.
2. Meng de havervlokken met het chiazaad, hennepzaad, amandel- meel en bakpoeder. Hak de pecannoten grof en voeg de helft toe aan het havermengsel.
3. Giet het water weg en mix de dadels en de abrikozen met het ei.
4. Meng het eimengsel onder het havervlokkenmengsel tot een dikke massa, voeg een snuifje zout toe.
5. Neem een langwerpige bakvorm en bekleed met bakpapier. Lepel er het beslag in en druk goed aan. Bestrooi met de rest van de fijngehakte pecannoten. Bak ongeveer 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en snij in repen.
Tip! Je kan deze repen ook in de diepvries bewaren.