Zorgkost van Sandra Bekkari: mama's granola
Een crisis haalt gelukkig ook het beste uit ons naar boven. Buren, vrienden, familie: we dragen zorg voor elkaar. Door boodschappen te doen of een maaltijd aan de voordeur achter te laten. Van lekker eten gaat een grote troost uit, net als van koken voor geliefden. Deze gerechten zijn snel klaar, en voedzaam én gezond voor mensen die weer op krachten moeten komen. De ideale zorgkost.

30 MINUTEN
VOOR 1 GROTE POT
Ingrediënten:
• 3 el kokosvet
• 30 g hazelnoten
• 50 g walnoten
• 20 g cashewnoten
• 350 g havervlokken
• 4 el pompoenpitten
• 1 el kaneelpoeder
• snuifje zout
• 2 el honing
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Smelt het kokosvet op een laag vuur.
3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
4. Hak de noten grof en meng met de havervlokken, de pompoenpitten, het kaneelpoeder en het snuifje zout.
5. Verdeel het notenmengsel over het bakpapier en giet er de honing en het kokosvet over. Meng goed en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Roer af en toe om. Lekker als ontbijt met wat yoghurt en vers fruit.