Zorgkost van Sandra Bekkari: snelle pasta voor één

doorValérie Wautersop 09/07/2020

Een crisis haalt gelukkig ook het beste uit ons naar boven. Buren, vrienden, familie: we dragen zorg voor elkaar. Door boodschappen te doen of een maaltijd aan de voordeur achter te laten. Van lekker eten gaat een grote troost uit, net als van koken voor geliefden. Deze gerechten zijn snel klaar, en voedzaam én gezond voor mensen die weer op krachten moeten komen. De ideale zorgkost.

30 MINUTEN
VOOR 4 PORTIES (WAARVAN ER 3 IN DE VRIEZER KUNNEN)

Ingrediënten:
• 1 teentje knoflook
• 1 ui
• 3 wortelen
• 3 stengels selder
• 1 courgette
• 2 tomaten
• 400 g kalfs- of rundergehakt
• 1 blik gepelde tomaten
• 1 tl Provençaalse kruiden
• handvol vers basilicum, oregano ...
• 2 el olijfolie
• peper en zout

Voor de pasta (per portie):
• 1⁄2 courgette
• 80 g volkoren spaghetti
• optioneel: handvol Parmezaanse kaas

Bereiding:
1. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Verwijder de uiteinden van de wortelen, de selder en de courgette en snij in blokjes. Snij de tomaten in grote blokjes.

2. Stoof de fijngesnipperde knoflook en ui aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe, kruid met peper en zout en bak rul.

3. Voeg de groenteblokjes toe en laat even stoven. Voeg de blokjes tomaat en de gepelde tomaten toe. Vul het blik met water en voeg het water toe. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout en laat goed stoven. Voeg op het einde nog wat vers basilicum of oregano toe. Breng intussen het water aan de kook voor de spaghetti.

4. Neem een halve courgette en snij er courgetti van met de spiraal- snijder. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water.

5. Giet de spaghetti af, meng er de courgetti onder en serveer met de saus. Werk eventueel af met wat extra verse kruiden of Parmezaanse kaas.