Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

3 leuke gezondheidsapps

doorKristina Rybouchkinaop 16/05/2017

Correcte en betrouwbare info vinden in een app is niet altijd zo voor de hand liggend als het lijkt. Deze 3 apps zijn leuk en betrouwbaar.

  1. Health/Health: Overkoepelende gezondheidsapps van respectievelijk Samsung en Apple die je sportactiviteiten registreren, trainingsprogramma's aanreiken, je stressniveau managen en je toelaten om je dieet nauwkeurig op te volgen. Ze zijn compatibel met andere gezondheids-apparaten, zodat je ook je hartslag, bloeddruk, gewicht en bloedsuiker in het oog kan houden. De apps analyseren alle data en geven je persoonlijke tips voor een gezonder leven.
  2. Sleep Cycle alarm clock: Deze app monitort de hele nacht hoe diep je aan het slapen bent. Zo krijg je een mooi overzicht van je slaapcyclus en weet je hoe je jouw nachtrust kan verbeteren. Maar de leukste toepassing is ongetwijfeld de bijbehorende wekker. Hij zal namelijk beginnen te rinkelen op het moment dat je het lichtst slaapt, binnen een opgegeven marge. Zo kan het zijn dat je een halfuur eerder gewekt wordt dan gepland, maar zal je je toch beter uitgeslapen voelen.
  3. MedApp - Medicijnen & Apotheek: Een handig hulpmiddel voor mensen die medicijnen moeten slikken. Je stelt je eigen medicatieagenda samen met bijbehorende alarmen, zodat je geen enkel pilletje meer hoeft te missen. Bovendien heb je de mogelijkheid om een medisch dagboek bij te houden en vind je hier heel wat informatie over je medicamenten terug.