Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

4 simpele dingen die je een energieboost geven

doorJana Van himbeeckop 13/04/2019

Vallen je ogen ook steeds dicht na de middagpauze? Probeer dan niet te grijpen naar koffie, een energiedrankje of een snoepreep. Cafeïne en suiker geven je een snelle boost maar zodra deze zijn uitgewerkt, zal je je nog slechter voelen. Ga eerder voor deze simpele dingen die werken op lange termijn.

1. Sla geen maaltijden over
Honger kan leiden tot vermoeidheid, dus start je dag met een goed ontbijt. Een goed begin is het halve werk. Eet iets vezelrijks zoals een kom warme havermout, dat geeft je langer een vol gevoel dan een koffiekoek. Sla ook geen andere maaltijden over en eet gezonde tussendoortjes om je energie op peil te houden.

2. Beweeg
Sporten geeft je een natuurlijke energieboost. Wanneer je beweegt, vloeit er zuurstofrijk bloed door je lichaam naar je spieren, hart en hersenen. Je hoeft niet elke dag uren door te brengen in de sportschool. Een flinke wandeling van 15 minuten doet al wonderen.

3. Drink voldoende water
Ook door dehydratie kan je in een energiedip verzeild raken. Je lichaam heeft vocht nodig om goed te functioneren. Probeer zeker 1,5 liter water per dag te drinken en laat frisdrank en zeker alcohol wat vaker staan.

4. Eet minder suiker
Geraffineerde suiker belandt bijna direct in je bloed. Daardoor stijgt je bloedsuikerspiegel en krijg je energie. Als je te veel suiker eet, produceert je lichaam insuline om de suikers te laten opnemen door lichaamscellen. Daardoor zal je bloedsuikerspiegel dan weer in korte tijd enorm dalen. Gevolg: een suikerdip, en dus ook een energiedip.