5 redenen waarom naakt slapen gelukkig maakt

doorLaurane Berkeinop 29/05/2020

Je hebt verschillende soorten slapers: sommigen kiezen voor een klassieke pyjama, anderen kiezen voor een versleten t-shirt en nog anderen slapen het liefst gewoon in een onderbroek. Nochtans zou naakt slapen de beste manier zijn, en wij geven je graag enkele redenen waarom.

1. Naakt slapen met je partner is goed voor je relatie

Brits onderzoek wees uit dat koppels die naakt slapen gelukkiger zijn met hun relatie, dan koppels die samen slapen in pyjama. Koppels die naakt slapen zouden ook meer én betere seks hebben, en de kans op orgasmes vergroot dankzij het slapen in je eva kostuum. Bovendien is naakt slapen ook gezonder voor je geslachtsdelen. Bij vrouwen voorkomt naakt slapen schimmelinfecties, en bij mannen wordt het sperma in de teelballen koeler bewaard waardoor het goedje bijgevolg gezonder is.

2. Je huid krijgt de kans om te ademen

Je huid wordt elke dag opnieuw bedekt onder verschillende lagen stof. Zelfs in de zomer zijn onze buik, rug, schouders, poep en voeten vaak nog bedekt. Wanneer je naakt slaapt krijgen die lichaamsdelen eindelijk ook de kans om te ademenen en verluchten. Hierdoor verlaagt ook de kans op huidaandoeningen.

3. Je lichaam behaalt zijn optimale temperatuur

Door naakt te slapen krijgt je lichaam de kans om een optimale lichaamstemperatuur te bereiken. Hierdoor kan ook de ideale hoeveelheid van het stresshormoon cortisol in je lichaam aangemaakt worden. Wanneer je met kleding slaapt, heeft je lichaam vaak te warm en is de hoeveelheid cortisol in je lichaam te hoog. Dat kan onder andere leiden tot verhoogde angstgevoelens, meer zin in vettig voedsel en gewichtstoename. Bovendien geeft naakt slapen ook je immuunsysteem een boost.

4. Naakt slapen stimuleert je melatonine- en groeihormoon

Door naakt te slapen voelt je lichaam frisser aan en dat stimuleert de aanmaak van melatonine. Dat hormoon zorgt ervoor dat je goed slaapt. Daarnaast wordt ook het groeihormoon meer gestimuleerd door naakt te slapen. Dat hormoon zorgt er dan weer voor dat je huid er jeugdiger uitziet en dat je haar lekker licht aanvoelt. Bovendien vermager je als de hoeveelheid van het groeihormoon in je lichaam optimaal is.

5. Je ervaart een gevoel van vrijheid

‘s Nachts zweterig wakker worden, je verrollen en een klamme, bezwete pyjama rond je lijf voelen, die pyjama bijgevolg in de wasmachine smijten, na enkele wasbeurten ontdekken dat hij eigenlijk wat versleten is en geld uitgeven aan een nieuwe slaaptenue. Nachtkleding is best vermoeiend, toch? Naakt slapen vermindert je was én is goed voor je portemonnee. Bovendien ervaren mensen die naakt slapen een puur gevoel van vrijheid. En van vrijheid krijg je dan weer een voldaan en gelukkig gevoel!