Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Ze houden je huid jong en nog 4 verrassende voordelen van granaatappels

doorNele Annemansop 01/08/2017

Granaatappels zijn vaak moeilijk te ontpitten, maar ze zijn absolute superfoods voor je gezondheid. Nieuwsgierig naar waarom deze sappige, felgekleurde zaden zo goed voor je zijn? Wij geven je vijf erg goede redenen waarom je ze meer op je bord of in je schoonheidsroutine moet toveren.

Ze zitten boordevol antioxidanten
Granaatappels zitten vol krachtige antioxidanten zoals polyfenolen en anthocyanen. Die stoffen, die je ook vindt in rode wijn, beschermen het lichaam tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, waardoor je risico op aandoeningen als aderverkalking en kanker verlaagt.

Ze zijn goed voor je tanden
Kleine studies hebben aangetoond dat granaatappelsap je tanden beschermt tegen tandplak.

Ze kunnen je slechte cholesterol verlagen
Antioxidanten helpen bij het verlagen van je slechte cholesterol, ofwel LDL-cholesterol en aangezien granaatappelsap meer antioxidanten bevat dan veel andere vruchtensappen, wordt gedacht dat het donkerrode drankje je slechte cholesterol kan verlagen.

Ze verzachten pijnlijke spieren
Onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van granaatappelsap je spierpijn kan helpen verlichten na een zware work-out.

Ze houden je huid jong
Granaatappels blijken niet alleen wonderen te doen voor je gezondheid, ze zitten ook boordevol antiagingstoffen waardoor ze het perfecte ingrediënt zijn voor al je verzorgingsproducten.